رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانهای گفت: ثبت آیینهای پهلوانی و زورخانهای ایران به عنوان بخش ارزشمندی از میراث بشری در یونسکو افتخاری بسیار بزرگ برای خانواده ورزش کشورمان بوده است.
به گزارش پایگاه خبری ورزش ایران، نشست خبری فدراسیون ورزش های پهلوانی و زورخانهای با حضور رئیس و دبیر این فدراسیون برگزار شد.
در این نشست صفارزداه با اشاره به اهمیت ثبت جهانی ورزش پهلوانی و زورخانه ای در یونسکو گفت: این فرهنگ و آیین ارزشمند با پیگیریهای فدراسیون پهلوانی و زورخانهای کشور توسط سازمان میراث فرهنگی روز 25 آبان ماه به ثبت ملی رسید به همین خاطر در نظر داریم این روز بزرگ را همه ساله جشن بگیریم چرا که این ورزش معرف فرهنگ و تمدن ایران زمین است.
وی ادامه داد: ورزش زورخانه ای یکی از داشته های بزرگ تاریخ و فرهنگ ملت بزرگ ایران است که باید با نام ایران ثبت و درجهت اعتلا و معرفی آن تلاش شود.
صفارزاده تصریح کرد: یکی از دغدغه های مهم مسوولان فدراسیون در طول این سالها این بوده که مبادا این ورزش ملی و مذهبی کشورمان توسط کشور دیگری ثبت و ضبط شود که با تلاش ما این ورزش به نام ایران به ثبت رسید.
وی افزود: در ادامه معرفی این رشته به جامعه بین المللی نزدیک به ? سال پیش تیم ورزش زورخانه ای را به جشنواره یونسکو اعزام کردیم و در این برنامه نمایندگان حاضر در یونسکو بنا براعترافات خودشان یکی از زیباترین ورزش ها را مشاهده کردند.
رییس فدراسیون پهلوانی وزورخانه ای با تاکید بر اینکه تاکنون هیچ رشته ورزشی در جهان نتوانسته نام خود را در یونسکو به ثبت برساند، حفظ این رشته به نام ایران و معرفی آن به سایر ملل را از تبعات ثبت جهانی این ورزش اعلام کرد و افزود:معرفی این ورزش اخلاقی که آمیخته با هنر و موسیقی است به دنیا، در واقع تبلیغات سوء را علیه ایران خواهد زدود. باید این اتفاق مهم در داخل کشور ارج نهاده شود .
وی در ادامه تاکید کرد: در مدت حضورم رد فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای متوجه شدم که غفلی ملی در خصوص این ورزش در کشورمان صورت گرفته است به همین خاطر با شعار" احیای ورزش ملی با جزم عزمی جدی" را در دستور کارمان قرار دادیم. در این راستا تعاملات موثری با سازمانها و نهادهای دولتی، آموزش و پرورش و وزارت علوم و تحقیقات اناجم داده ایم.
صفار زداه ادامه داد: از کارهای مهم صورت گرفته در این رابطه برگزاری جلسات مناسب با شوارای فرهنگ عمومی بوده است که به تصویب آیین نامه ورزش زورخانه ای منجر شد.و به این ترتیب تمامی مسئولین ذیربط در این مجموعه باید به مطالبات ما در خصوص ورزش زورخانه ای پاسخگو باشند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال به وزارت کشور ابلاغ شد که از این پس در هر استانی به ازای هر صدهزار نفر یک زورخانه باید راه اندازی شود .
رئیس فدراسیون پهلوانی و زورخانه ای ادامه داد: از جمله کارهای ارزشمندی که در این شورا صورت گرفت، ثبت روز ورزش زورخانه ای درتقویم سالانه کشورمان در تاریخ 17 شوال که همزمان است با نبرد حضرت علی در جنگ خندق که نماد قدرت، شجاعت و اخلاق بوده است.
وی با اشاره به افزایش تعداد زورخانه های کشور در سالهای اخیر خاطرنشان کرد: تعداد زورخانه های کشورمان در بدو ورود م به فدراسیون حدود 300 خانه بوده است و لی درسالهای اخیر شاهد رشد تعداد این زورخانه ها بوده ایم تا جایی که در حال حاضر 520 زورخانه در کشورمان فعالیت می کنند.
کلمات کلیدی: